Projekt "Vuk sit, koza cijela" provodi se s ciljem senzibiliziranja i educiranja javnosti, poslodavaca i zaposlenika o prednostima radnog mjesta prijateljskog za obitelj.

Brošura Radno mjesto prijateljsko za obitelj informira o prednostima radnog mjesta prijateljskog za obitelj, donosi primjere dobre prakse te tvrtke koje su se istaknule pozitivnim pristupom, uspješnim poslovanjem i organizacijskom klimom.

 

Set brošura Kako pomoći djetetu obrađuje 10 tema iz područja razvoja i odgoja djece.
Ovdje možete preuzeti brošure.

CAP je jedan od najkvalitetnijih i najobuhvatnijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece u svijetu.
CAP (čit. kap, akronim od Child Assault Prevention)  je nastao u Columbusu, Ohio, SAD, 1978. godine. International Center for Assault Prevention – ICAP, osnovan 1985. god., proširio je program na većinu država u SAD-u, te 18 država diljem svijeta, među kojima je od 1999. i Hrvatska. Udruga roditelja Korak po korak je Regionalni trening centar ICAP-a za Hrvatsku. Putem mreže educiranih CAP pomagača, u Hrvatskoj se provode 4 varijante CAP programa:

  • Predškolski CAP za djecu predškolske dobi
  • Osnovni CAP za djecu mlađe školske dobi
  • TeenCAP za tinejdžere
  • CAP za djecu s teškoćama u razvoju (Special Needs CAP)

Ovdje možete prolistati i preuzeti informativne letke o CAP programu.

 

Ovdje možete preuzeti edukativno – informativne materijale s informacijama o podršci i pomoći koja se nudi maloljetnim trudnicama i roditeljima.

  • Vodič za roditelje nastoji odgovoriti na pitanja kako, kada i zašto s djecom razgovarati o seksualnosti, ljubavi i vezama.
  • Publikacija KADA DJECA IMAJU DJECU - Analiza stanja i preporuke za postupanje u slučajevima maloljetničkih trudnoća i roditeljstva nastala je kroz suradnju Udruge roditelja Korak po korak i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te je namijenjena nadležnim institucijama, kao i stručnjacima zaposlenima u obrazovnim, zdravstvenim i ustanovama socijalne skrbi te organizacijama civilnog društva o postupanju u najboljem interesu maloljetnih roditelja i njihovog djeteta.
  • Plan B – Vodič za maloljetne trudnice i roditelje nastao je temeljem šestogodišnjeg iskustva iz provedbe programa MAMA JE MAMA te donosi odgovore na najčešće postavljana pitanja vezana uz maloljetničko roditeljstvo. Namijenjen je maloljetnim roditeljima i onima koji će to uskoro postati, njihovim obiteljima, kao i stručnjacima koji se u svojem radu susreću s maloljetničkim trudnoćama i roditeljstvom.