U okviru projekta “Uključene zajednice” izradili smo i radosni vam s ponosnom predstavljamo animirani film koji prikazuje iskustva, poteškoće i potrebe djece (bivših) zatvorenika te što ljudi iz njihova neposrednog i šireg okruženja mogu učiniti kako bi im pružili potrebnu podršku u suočavanju s emocijama i promjenama u svakodnevici koje se javljaju uslijed roditeljeva izdržavanja kazne zatvora.

Autorice scenarija su partnerske organizacije Udruga Roditelji u akciji – RODA, Pučko otvoreno učilište Korak po korak, te Udruga roditelja “Korak po korak”, a izradu animacija potpisuje naša suradnica Dea Jagić. Glas za naraciju velikodušno je posudio Gašpar T.

Sadržaj animiranog filma komplementaran je sa sadržajem prethodno izrađenih i predstavljenih slikovnica za djecu – “Zašto je Gor nacrtao zub?” i “Što muči Riku?”.

Pogledajte kratki film i saznajte kako se kao građanke i građani, stručnjakinje i stručnjaci možemo uključiti u izgradnju uključivijih društvenih zajednica koje podupiru dobrobit djece i njihovih obitelji.

Svi koji su zainteresirani za ovu temu slobodno nam se mogu javiti s pitanjima na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i  Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj videomaterijala i stajališta izražena u njemu isključiva su odgovornost Udruge roditelja „Korak po korak“.