Pravni okviri i zagovarački alati druga je u nizu edukacija projekta Uključene zajednice. Održat će se od 27. do 29. studenog u Udruzi RODA, u Zagrebu.

 

Ova edukacija provodi se u području zagovaračkih aktivnosti, suradnje s medijima te poznavanja i korištenja pravnih mehanizama u svrhu senzibilizacije lokalne sredine za kvalitetniji postpenalni prihvat bivših zatvorenika u zajednicu. 

 

Sudionici udruga s područja Zagreba, Varaždina, Osijeka i Zadra uključeni u projektne aktivnosti na ovoj edukaciji kreirat će sadržaj poruka koje će sljedeće godine koristiti u digitalnoj kampanji s ciljem senzibilizacije javnosti na poteškoće ranjivih skupina.

 

Voditeljice ovog modula su partnerice na projektu, Ivana Zanze i Branka Mrzić Jagatić iz Udruge RODA – Roditelji u akciji.

 

Nakon prve edukacije, Treninga društvene pravde, ova edukacija predstavlja nastavak razvoja modela Uključene zajednice – univerzalnog modela za jačanje kapaciteta udruga u području rada resocijalizacije bivših zatvorenika i njihovog kvalitetnog postpenalnog prihvata u društvo.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Udruge roditelja "Korak po korak".

Više informacija o potporama možete pronaći na:

www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.