Održan je prvi sastanak s partnerskim organizacijama, Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak i Udrugom RODA – Roditelji u akciji o aktivnostima na projektu Uključene zajednice. Projekt se provodi uz sufinanciranje Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

U ovom razdoblju s partnerima ćemo razvijati Model Uključenih zajednica u sklopu kojeg ćemo provesti istraživanje te edukacije s ciljem senzibiliziranja društva za prihvaćanje bivših zatvorenika u lokalnu zajednicu.

Osnovni cilj projekta Uključene zajednice je senzibilizirati, povezati i kapacitirati organizacije civilnog društva za usluge koje doprinose kvalitetnom postpenalnom prihvatu u lokalnoj zajednici te podići spremnost lokalnih ustanova i zajednice za kvalitetniji postpenalni prihvat.

Aktivnosti će rezultirati osiguravanjem održivosti usluge kvalitetnijeg lokalnog postpenalnog prihvata čime se stvaraju uvjeti za učinkovitiju resocijalizaciju i reintegraciju počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu.

Projekt će se provoditi u 4 grada: Osijek, Varaždin, Zadar i Zagreb. Provedbom aktivnosti u 4 različite zajednice steći će se vrijedne usporedne informacije za oblikovanje strategija širenja modela u druge sredine u Republici Hrvatskoj.

 

Ukupna vrijednost projekta: 1.029.353,12 kn.

Iznos koji sufinancira EU: 874.950,15 kn.

Razdoblje provedbe projekta: 11. srpanj 2019. – 11. listopad 2020.

Voditeljica projekta: Iva Buconjić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Udruge roditelja "Korak po korak".

Više informacija o potporama možete pronaći na: 

www.strukturnifondovi.hr i  www.esf.hr.