Održan je prvi sastanak s partnerskim organizacijama, Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak i Udrugom RODA – Roditelji u akciji o aktivnostima na projektu Uključene zajednice. Projekt se provodi uz sufinanciranje Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

U ovom razdoblju s partnerima ćemo razvijati Model Uključenih zajednica u sklopu kojeg ćemo provesti istraživanje te edukacije s ciljem senzibiliziranja društva za prihvaćanje bivših zatvorenika u lokalnu zajednicu.

Osnovni cilj projekta Uključene zajednice je senzibilizirati, povezati i kapacitirati organizacije civilnog društva za usluge koje doprinose kvalitetnom postpenalnom prihvatu u lokalnoj zajednici te podići spremnost lokalnih ustanova i zajednice za kvalitetniji postpenalni prihvat.

Aktivnosti će rezultirati osiguravanjem održivosti usluge kvalitetnijeg lokalnog postpenalnog prihvata čime se stvaraju uvjeti za učinkovitiju resocijalizaciju i reintegraciju počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu.

Projekt će se provoditi u 4 grada: Osijek, Varaždin, Zadar i Zagreb. Provedbom aktivnosti u 4 različite zajednice steći će se vrijedne usporedne informacije za oblikovanje strategija širenja modela u druge sredine u Republici Hrvatskoj.

Ukupna vrijednost projekta: 1.029.353,12 kn.

Razdoblje provedbe projekta: 11. srpanj 2019. – 11. listopad 2020.