Ovdje možete preuzeti edukativno – informativne materijale s informacijama o podršci i pomoći koja se nudi maloljetnim trudnicama i roditeljima.

• U brošuri Mama je mama stručnjaci iz područja medicine, psihologije i socijalne skrbi pružaju maloljetnim trudnicama i majkama korisne savjete i informacije o svim relevantnim pitanjima vezanim uz prepoznavanje znakova trudnoće, tijek trudnoće, odnose sa roditeljima i partnerom, te mogućnostima ostvarivanja prava s područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite.
  • Vodič za roditelje nastoji odgovoriti na pitanja kako, kada i zašto s djecom razgovarati o seksualnosti, ljubavi i vezama.
  • Publikacija KADA DJECA IMAJU DJECU - Analiza stanja i preporuke za postupanje u slučajevima maloljetničkih trudnoća i roditeljstva nastala je kroz suradnju Udruge roditelja Korak po korak i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te je namijenjena nadležnim institucijama, kao i stručnjacima zaposlenima u obrazovnim, zdravstvenim i ustanovama socijalne skrbi te organizacijama civilnog društva o postupanju u najboljem interesu maloljetnih roditelja i njihovog djeteta.
  • Plan B – Vodič za maloljetne trudnice i roditelje nastao je temeljem šestogodišnjeg iskustva iz provedbe programa MAMA JE MAMA te donosi odgovore na najčešće postavljana pitanja vezana uz maloljetničko roditeljstvo. Namijenjen je maloljetnim roditeljima i onima koji će to uskoro postati, njihovim obiteljima, kao i stručnjacima koji se u svojem radu susreću s maloljetničkim trudnoćama i roditeljstvom.