Udruga roditelja "Korak po korak" u suradnji s Moj Posao provodi projekt "Vuk sit, koza cijela" - Zadovoljan poslodavac - zadovoljan roditelj - zadovoljno dijete.

Kad su djeca bolesna

Bolovanje je vjerojatno najčešći kamen spoticanja između poslodavaca i zaposlenika-roditelja. Taj je problem višeslojan, i pronaći rješenje koje će sve zadovoljiti gotovo je nemoguće. No, uz trud i dobru volju s obje strane možda zaista vuk može ostati sit, a koza cijela.

 

Bolest – što je to?

Suvremeni pogled na svijet često bolest tretira kao nešto potpuno nevažno, nešto što treba prikriti ili se ponašati kao da ne postoji. I reklame za različite "čarobne" lijekove često nam šalju poruke tipa "ponašajte se kao da bolesti nema". Na ovom mjestu neću se osvrtati na to koliko je to dugoročno loše rješenje za nas, pa čak i za poslodavca. No, takav stav prema bolesti doveo je do toga da se izostanak s posla zbog bolesti nerijetko smatra "zabušavanjem", što zatim sve češće dovodi do toga da tražimo još bolje načine da bolest zanemarimo. I dok se radi o nama, naša stvar – sami odlučujemo što nam je važnije, korisnije, i nosimo se s tim. Ali što kad je bolesno dijete?

Bolesno dijete
Djeca na žalost, odnosno na sreću, još nisu naučila da ne smiju biti bolesna. Neka djeca su tome posebno sklona. I sva djeca kad su bolesna trebaju isto – roditelja koji će biti uz njih! Znanstvene studije koje pokazuju koliko je prisutnost roditelja blagotvorna za dijete i ubrzava izlječenje i oporavak, brojne su i općeprihvaćene, zbog čega se i dječje bolnice trude omogućiti roditeljima da budu uz svoju djecu. Jedini je problem što su danas ti isti roditelji često zaposleni. I ne mogu biti na dva mjesta istovremeno! Bilo bi naravno lako pozvati se na zakonsko pravo roditelja da koristi bolovanje kad mu je dijete bolesno, i bilo bi idealno kad bi svaki roditelj mogao biti uz svoje bolesno dijete.

Biznis nije za djecu
Nedavno me kolegica, poduzetnica, pitala "a što s nama – čini mi se da mi poduzetnici uvijek izvučemo lošiji kraj, jer posao se mora obaviti, a zaposlenika nema?". Potpuno istinito. Danas često, zbog brzog tempa života i poslovanja, klijenti naših tvrtki ne mogu i ne žele čekati, njih ne zanima što je nečije dijete bolesno, jer ako neće naša tvrtka ima drugih koji hoće obaviti posao. To znači, da ako je netko na bolovanju, netko drugi mora odraditi i taj dio posla. Vjerojatno će netko od kolega morati ostati prekovremeno (što za poslodavca znači i dodatno ga platiti), a s vremenom se kolege mogu pitati zašto da rade vaš dio posla. Taj je problem još izraženiji kad se radi o malim tvrtkama (ako u tvrtki rade dva čovjeka, a jednog nema – drugi doslovno mora raditi za dvojicu!). I gdje smo sad? Kako naći kompromis?

Vuk sit i koza cijela
Osoba kojoj je najteže, jer se nalazi između (najmanje) dvije vatre je zaposleni roditelj. Može se činiti paradoksalno, ali upravo oni trebali bi biti pokretači traženja rješenja. Možda im se to ne sviđa, ali na taj način će zapravo dobiti osjećaj da nisu samo pasivne žrtve, već odgovorne osobe koje aktivno utječu na svoj život. Što možete učiniti nalazite li se u toj ulozi? Uzmite u obzir potrebe djeteta, svoje realne mogućnosti, ali i potrebe poslodavca. Razmislite možete li kako nadoknaditi propušteno radno vrijeme, primjerice, odraditi dio posla kod kuće (dok dijete spava, ili dok je s drugim roditeljem), doći u ured izvan radnog vremena dok se drugi roditelj brine o djetetu i sl. (Znam da ste na bolovanju, ali zapravo ste vi zdravi, zar ne?) Dogovorite se da oba roditelja naizmence koriste bolovanje, a ne da to uvijek bude isti roditelj (tj. da nije na gubitku uvijek isti poslodavac). Kad bi se ovo češće primjenjivalo vjerojatno bi i pitanje ženama "imate li djece" na razgovoru za posao bilo manje važno! I poslodavac će imati više razumijevanja ako vidi da uzimate u obzir i probleme koje vaše izbivanje s posla uzrokuje u poslovanju. Imajte na umu da su i oni sami najčešće i roditelji, i da su i sami često morali raditi kad su njihova djeca bolesna (a možda su morali raditi umjesto vas kad ste vi na bolovanju, umjesto da su sa svojom djecom!) Pronađete li način za kompromis neprocjenjivi dar bit će vam mir i olakšanje koje dijete osjeća zbog vaše blizine u danima kad je posebno osjetljivo – kad je bolesno.

Gordana Kastrapeli,
Suradnica na projektu "Vuk sit, koza cijela"
NLP trenerica i coach, FORMAT-IN