Udruga roditelja "Korak po korak" u suradnji s Moj Posao provodi projekt "Vuk sit, koza cijela" - Zadovoljan poslodavac - zadovoljan roditelj - zadovoljno dijete.

Zaposlenici - roditelji često su pod dodatnim pritiskom i rastrzani između poslovnih obaveza i očekivanja obitelji. Pitanja o bračnom i roditeljskom statusu i dalje se često postavljaju na razgovorima za posao jer poslodavci često razmišljaju kako će roditelji biti manje produktivni, i, posljedično, veći trošak za tvrtku. Je li tome uvijek tako?

 

Kao i svaka druga i ova medalja ima dvije strane. Istina je da će roditelji, posebice dok su im djeca mala, češće morati izostajati s posla zbog bolesti djeteta ili drugih nepredviđenih situacija. Također, roditelji će biti manje spremni raditi prekovremeno, jer žele imati vrijeme i za obitelj i za druženje s djecom. Uostalom, i dječji vrtići imaju radno vrijeme!

No, s druge strane, roditelji koji su zadovoljni svojim radnim mjestom i za koje poslodavac ima razumijevanja i izlazi im u susret kad im je to potrebno, postaju vrlo lojalni, i paradoksalno, manje zahtjevni. Novac, tj. visina plaće, nije uvijek, pa čak ni najčešće, najveći motivator. Svi želimo zadovoljiti neke svoje potrebe, i novac je važan u onoj mjeri u kojoj nam to omogućuje. Naravno, bez plaće nitko neće biti zadovoljan, to se podrazumijeva. Ipak, mnoge naše potrebe moguće je zadovoljiti i bez veće plaće. Zaposlenicima-roditeljima često će upravo razumijevanje njihovih specifičnih potreba (primjerice odlazak s posla kad se dijete iznenada razboli) značiti iznimno mnogo, i povećati osjećaj zadovoljstva na poslu.
Posljedično, u vrijeme kad su na poslu roditelji će se jače truditi, da bi zadržali posao. Manje će biti skloni mijenjanju posla i poslodavca (tko zna kako će drugi poslodavac reagirati na njihove potrebe?).
Što to znači za poslodavce? Povremene iznenadne odlaske s posla (koji su usput rečeno relativno rijetki) nadoknadit će sigurno puno manje ulaganja u nove zaposlenike (zbog lojalnosti). Zaposlenici koji dulje ostaju na radnom mjestu postaju vrsni stručnjaci, i često efikasniji. Kao takvi, mogu biti prava dobit za tvrtku.

Gordana Kastrapeli,
Suradnica na projektu "Vuk sit, koza cijela"
NLP trenerica i coach, FORMAT-IN