U Strasbourgu je 3. listopada 2012. održan 9. sastanak Mreže parlamentarnih zastupnika za zaustavljanje seksualnog nasilja prema djeci na temu "Borba protiv seksualnog nasilja: osnaživanje djece". Ova Mreža, koju čine nacionalni parlamentarni zastupnici u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe ima za cilj,  između ostalog, koordinirati nacionalno i europsko parlamentarno djelovanje na suzbijanju seksualnog nasilja nad djecom i olakšavanje razmjene nacionalnih informacija i najboljih primjera iz prakse vezanih uz zakonske i političke mjere poduzete u svakoj od država članica.
Kao pozvane izlagačice na ovu temu sudjelovale su Gorana Hitrec, predsjednica Koordinacije udruga za djecu i dugogodišnja voditeljica CAP programa prevencije zlostavljanja djece, i Dušica Popadić, direktorica Incest-trauma centra iz Beograda, koje su govorile o svojim iskustvima vezanim uz rad na prevenciji seksualnog nasilja nad djecom.