U sklopu projekta sufinanciranog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održana je radionica "Prevencija seksualnog nasilja nad djecom" u tri grada Republike Hrvatske: Osijeku (13. travnja) gdje je bilo 78 prisutnih, Splitu (20. travnja) sa 53 prisutna i Delnicama (4. svibnja) sa prisutnih 15 sudionika iz područja odgoja i obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, predstavnika policije i lokalne uprave te drugi zainteresirani za zaštitu prava i interesa djece.

Radionica je planirana Akcijskim planom provedbe Kampanje Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom u Republici Hrvatskoj čiji je nositelj Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Radionicu u Osijeku i Splitu vodila je Gorana Hitrec, prof. psihologije, a u Delnicama, Vesna Žilić, soc. pedagoginja, vanjske suradnice Udruge.

Cilj radionice bio je poboljšati uvid u složeni problem seksualnog nasilja nad djecom, raspraviti što učiniti kad se seksualno zlostavljanje razotkrije, ukazati na važnosti preventivnog djelovanja te predstaviti CAP (čit. kap, akronim od Child Assault Prevention) program.

Kroz raspravu razmatrane su mogućnostima poboljšanja kapaciteta lokalne zajednice za preventivni rad i kvalitetnije ostvarivanje prava djece na zaštitu od seksualnog nasilja.
Svi prisutni ocijenili su radionicu kao doprinos svom radu, što potvrđuju i visoke ocjene na evaluacijskim upitnicima.

Tijekom 2011. i 2012. godine Udruga roditelja "Korak po korak" provela je radionicu u ukupno 13 gradova - Čakovec, Vukovar, Koprivnica, Karlovac, Gospić, Slavonski Brod, Zadar, Zagreb, Velika Gorica, Pula te sada Osijek, Split i Delnice.

Udruga roditelja „Korak po korak“ ovim putem iskreno zahvaljuje Osječko baranjskoj županiji, Gradu Osijeku i Osnovnoj školi A. Mihanovića iz Osijeka te Gradu Splitu i Gradu Delnicama na suradnji i pomoći u organizaciji i provedbi radionice.