U ponedjeljak, 12. ožujka 2012. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održana je radionica "Prevencija seksualnog nasilja nad djecom". Udruga roditelja "Korak po korak" u suradnji sa Gradom Pula organizirala je ovu radionicu koju je vodila Gorana Hitrec, prof. psihologije, vanjska suradnica Udruge i inicijatorica CAP programa u Hrvatskoj.

Radionica je planirana Akcijskim planom provedbe Kampanje Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom u Republici Hrvatskoj čiji je nositelj Ministarstvo socijalne politike i mladih u okviru projekta sufinanciranog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Cilj radionice bio je poboljšati uvid u složeni problem seksualnog nasilja nad djecom, raspraviti što učiniti kad se seksualno zlostavljanje razotkrije, ukazati na važnosti preventivnog djelovanja te predstaviti CAP (čit. kap, akronim od Child Assault Prevention) program.Prisutni su ocijenili radionicu kao iznimno korisnu i veliki doprinos u svom stručnom radu.

Udruga roditelja "Korak po korak" zahvaljuje se Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, Gradskoj upravi Pula te pomoćniku pročelnika za društvene djelatnosti, gospodinu Vinku Knezu, na pomoći u organizaciji i provedbi radionice.