U petak, 08.04.2011. godine u Vukovaru održana je radionica na temu Prevencija seksualnog nasilja nad djecom. Radionicu je organizirala Udruga roditelja „Korak po korak“, Grad Vukovar i Vijeće za prevenciju Grada Vukovara. Uvodno je prisutne u ime Grada Vukovara pozdravio Dejan Nađ, Viši referent za socijalnu skrb, predškolski odgoj i školstvo. Radionicu je vodila Gorana Hitrec, psihologinja i članica Udruge roditelja „Korak po korak“. Ovom prilikom je Ružici Sabo, učiteljici razredne nastave, uručeno priznanje za izniman doprinos radu na prevenciji zlostavljanja djece primjenom CAP programa. Radionici je prisustvovalo je oko 60 prosvjetnih djelatnika te stručnjaka iz vrtića, škola, zdravstva, županije te ostalih institucija vezanih za skrb o djeci. Sudionici su posebno pokazali zanimanje za postupak krizne intervencije u trenucima kada dijete otkriva i ukazuje na sumnju da je seksualno zlostavljano gdje je stavljen naglasak na to da je svatko zakonski dužan prijaviti zlostavljanje.
Osim u Vukovaru radionica je održana u Čakovcu (31. ožujka, 2011. godine). Tijekom travnja i svibnja održati će se u još 5 gradova Republike Hrvatske: Koprivnici, Gospiću, Karlovcu, Zadru i Slavonskom Brodu.