U sklopu Kampanje Vijeća Europe „Jedno od pet“, Udruga roditelja Korak po korak provodi radionice na temu Prevencija seksualnog nasilja nad djecom u 7 gradova Republike Hrvatske;

• Čakovec, 31. ožujka, 2011. godine, 11 sati, Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22, Čakovec
  • Vukovar, 8. travnja, 2011. godine, 11 sati, Kuća Lavoslava Ružičke, J.J. Strossmayera 25, Vukovar
  • Koprivnica, 6. svibnja, 2011. godine, 10 sati, CZSS Koprivnica, Trg. dr. J. Bardeka 1, Koprivnica
  • Gospić, 9. svibnja, 2011. godine, 9 sati, Kulturno Informacijski Centar, Budačka 12, Gospić
  • Karlovac, 10. svibnja, 2011. godine, 9 sati, Gradska knjižnica I. G. Kovačića, Šestićeva 1, Karlovac
  • Zadar, 12. svibnja, 2011. godine, 10 sati, Gradska knjižnica, Stjepana Radića 11 b, Zadar
  • Slavonski Brod, 27. svibnja, 2011. godine, 12 sati, Gradska knjižnica, Trg Stjepana Miletića 12, Slavonski Brod

Svrha radionice je poboljšati uvid u složeni problem seksualnog nasilja nad djecom te na razini lokalne zajednice raspravljati o pitanjima koja se odnose na prava djece, osobito na pravo zaštite od seksualnog nasilja, a namijenjene su stručnjacima iz područja sustava obrazovanja, socijalne zaštite, podrške obitelji, predstavnicima lokalnih vlasti i ostalim zainteresiranima (ispunjene prijavnice za Grad koji vam je najbliži možete preuzeti ovdje).
Predavačice su dugogodišnje suradnice Udruge i CAP trenerice Gorana Hitrec, prof., Vesna Žilić, prof.  i Sanja Brajković, prof.