Tijekom 16. i 17. prosinca 2013. u Slavonskom Brodu (CZSS) i Sisku (Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac) u organizaciji Udruge roditelja Korak po korak u suradnji s centrima za socijalnu skrb Slavonski Brod i Sisak, uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, održani su okrugli stolovi  Maloljetničke trudnoće i roditeljstvo - Koga briga?.
Okrugli stolovi su održani s ciljem senzibilizacije stručne javnosti o maloljetničkim trudnoćama, poticanja međusektorske i međuresorne suradnje te s ciljem poticanja razvoja novih oblika usluga namijenjenih ovoj korisničkoj skupini. Tom su prilikom predstavljena dosadašnja postignuća u provedbi programa „Mama je mama“, razvoj novih socijalnih usluga za maloljetne roditelje, kao i iskustva Centara za socijalnu skrb iz Sl. Broda, Siska i Kutine u radu s maloljetnim roditeljima te suradnja s Kućom ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Važno je istaknuti i podijeljeno neprocjenjivo iskustvo jedne maloljetne majke koja je dala uvod i novu perspektivu pruženih joj usluga. Na okruglim stolovima sudjelovali su predstavnici socijalne i zdravstvene zaštite, obrazovanja, te predstavnici civilnog društva i lokalnih vlasti.