U Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu 6.11.2010. održan je Simpozij „Prevencija zlostavljanja u dječjoj dobi“ u Organizaciji Hrvatskog katoličkog liječničkog društva. Među predavačima bila je i voditeljica CAP programa Gorana Hitrec, koja je održala predavanje pod naslovom „CAP - program prevencije zlostavljanja djece, iskustva u Hrvatskoj“. Nakon njezinog predavanja, svoja zanimljiva iskustva s provedbom TeenCAP programa u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Zaprešiću, podijelili su prof. Dubravka Vulić, pedagoginja škole i dr. Miro Benčić, liječnik i roditelj čija djeca pohađaju ovu školu. Oni kao tim program provode već treću godinu.  Dr. Benčić je istakao koliko ga je rad s tinejdžerima osobno obogatio. Prof. Vulić ukazala je na dobrobiti uključivanja muških voditelja u program čime se omogućuje da dječaci o problemu (seksualnog) zlostavljanja čuju iz muške perspektive koja nije opterećena stereotipima.