U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje od 12. – 15. listopada 2009.g. u Bolu na Braču održana je Smotra školskih preventivnih programa za učitelje, ravnatelje, stručne suradnike/voditelje školskih preventivnih programa u osnovnim i srednjim školama.

Članica naše Udruge, psihologinja iz Dubrovnika Tanja Rončević održala je prezentaciju o CAP programu prevencije zlostavljanja djece. Posebno je prikazala rezultate pilot provedbe varijante CAP programa namijenjene tinejdžerima – TeenCAP-a. Činjenica da nedostaju preventivni programi namijenjeni upravo ovoj populaciji koja je osobito rizična za zlostavljanje, s jedne strane, i izvrstan prijem programa kod učenika, s druge strane, izazvala je veliko zanimanje sudionika seminara. Tanja Rončević informirala je prisutne da je upućena zamolba Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa za verifikaciju sve 3 varijante CAP programa koje primjenjujemo u Hrvatskoj - Predškolskog, Osnovnog i TeenCAP-a, kako bi ovaj visoko kvalitetni i u svijetu iznimno cijenjen program primarne prevencije zlostavljanja djece mogao ući u školske kurikulume.