Udruga roditelja „Korak po korak“ započinje sa Online školom digitalnog građanstva pod nazivom „Digitalni zalogaji za doručak“. Korakovu online školu digitalnog građanstva održat ćemo kroz seriju od 8 webinara koje ćete imati priliku gledati na našoj Facebook stranici svakog utorka u 10 ujutro.

Biti digitalni građanin podrazumijeva niz kompetencija, vještina i ponašanja koje nam omogućuju da sigurno, kritički, učinkovito i odgovorno sudjelujemo u svijetu koji je prožet digitalnom tehnologijom. Potrebna su nam znanja kako bismo iskoristili mogućnosti online svijeta, ali su nam istodobno neophodna znanja, vještine i ponašanja kojima ćemo stvarati otpornost na potencijalne štete.

Pandemija i novonastala situacija učinila je digitalizaciju, digitalne alate, kao i osposobljavanje za digitalno građanstvo nužnima i prijeko potrebnima. Želeći doprinijeti razvoju razvoja alata koji će obiteljima i edukatorima pomoći u odgoju i obrazovanju budućih odgovornih digitalnih građana, Udruga roditelja „Korak po korak“ sudjelovala je u organizaciji i provedbi međunarodne online konferencije pod nazivom “Digital Citizenship Breakfast Bytes“ koja je održana u svibnju ove godine pod vodstvom mreže europskih organizacija COFACE Families Europe.

Kroz ukupno osam webinara, koji su proizašli iz “Digital Citizenship Breakfast Bytes“ konferencije, imat ćete priliku učiti o internetskom zlostavljanju djece i sigurnosti djece na Internetu, digitalizaciji škola i školskog sustava, digitalnim igrama, digitalnom marketingu i drugim važnim temama u okviru suvremenog obrazovanja za digitalno građanstvo i podršku obitelji.

Danas pogledajte obraćanje Margrethe Vestager, povjerenice za tržišno natjecanje i izvršne potpredsjednice Europske komisije odgovorne za strategiju „Europa spremna za digitalno doba”. Obraćanje možete pogledati OVDJE

Sačuvajte datum i pridružite nam se u Online školi digitalnog građanstva svakog utorka na našoj Facebook stranici.