Udruga roditelja „Korak po korak“ izradila je dvije video animacije u suradnji s KRDOM, obrtom za specijalizirane dizajnerske djelatnosti,  na temu prepoznavanja simptoma tjeskobe kod djece i odraslih.

Obje video animacije osmišljene su u sklopu projekta Uključiva podrška koji je odobren i financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U skladu s ciljem projekta kojim nastojimo pozitivno djelovati na mentalno zdravlje (bivših) zatvorenika i njihovih obitelji, ovim smo kreativnim sadržajem htjeli pružiti sažete, pravovaljane i korisne informacije o tome što je tjeskoba, kako ju prepoznati, koja je razlika između tjeskobe i straha, što mogu napraviti i kako si mogu pomoći u kriznoj situaciji.

Ovim smo video animacijama htjeli osobito usmjeriti pažnju na područje simptoma tjeskobe koji su u ovoj populaciji korisnika, (bivših) zatvorenika, izrazito česti.

VIDEO ANIMACIJA ZA DJECU

VIDEO ANIMACIJA ZA ODRASLE