POZIVAMO vas na seriju besplatnih online edukativnih webinara koje će Udruga roditelja „Korak po korak“, u suradnji s partnerima na Erasmus+ STOP projektu, održavati uživo svakog četvrtog petka u mjesecu na službenoj Facebook stranici udruge.

Pridružite nam se ovog petka, 26. lipnja 2020. godine na webinaru uživo „Seksualno ponašanje mladih – budite odgovorni i sigurni“ s početkom u 16 sati.

Webinari se izvode se na engleskom jeziku te su namijenjeni roditeljima, mladima, odgojno-obrazovnim djelatnicima, psiholozima, djelatnicima socijalnih i zdravstvenih struka, te svim osobama koje rade s djecom i mladima u okviru institucionalnih okruženja, kao i organizacija civilnog društva.

Pozivamo vas se da se aktivno uključite i postavljate pitanja našim stručnjacima te da podijelite vaša iskustva. Nadamo se da će vam se svidjeti ovakav oblik edukacije i da ćete pronaći nešto korisno i poučno za vašu obitelj, za vaš rad s djecom i mladima, kao i za vaš svakodnevni život.

Ukoliko ste propustili početak naše Erasmus+ serije webinara uživo, pozivamo vas da pogledate snimke prva dva održana webinara:

1) What parents and youth workers can do to keep their child safe online? STOP_EU project

2)STOP Facebook live: What is Sexting?

Projekt „STOP - Stop child abuse ThrOugh effective training and augmented reality“ je Erasmus+ KA2 projekt strateškog partnerstva u području mladih, financiran od Europske komisije (broj projekta: 2019-2-HR01-KA205-061028). Projekt je započeo u prosincu 2019. godine i traje 26 mjeseci.

Cilj projekta STOP je nastojanje da se smanji seksualno zlostavljanje i iskorištavanje djece i mladih (u dobi od 9 do 18 godina) nudeći inovativnu metodologiju učenja o prevenciji seksualnog zlostavljanja za osobe koji rade s mladima. U svrhu borbe protiv nepovoljnih iskustava djece i online i offline, projektom se žele pružiti novi pristupi i alati za osobe koje rade s mladima na temelju igre vođene tehnologijom proširene stvarnosti.

Projekt STOP se provodi u Italiji, Grčkoj, Španjolskoj, Irskoj, Cipru i Hrvatskoj od strane sljedećih organizacija: The European Digital Learning Network, Kentro Merimnas Oikogeneias Kai Paidiou – KMOP, Universidad De Valladolid – UVA, Asociacion DESES 3, CCS Digital Education Limited, A & A Emphasys Interactive Solutions Ltd i Udruge roditelja "Korak po korak" koja je koordinator projekta „STOP - Stop child abuse ThrOugh effective training and augmented reality“.

Više o projektu STOP možete pročitati na mrežnoj stranici projekta STOP: http://erasmusstop.eu/,

na Facebook stranici projekta STOPhttps://www.facebook.com/erasmusstop/

te na mrežnoj i Facebook stranici Udruge roditelja Korak po korak.

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta koji financira Europska komisija kroz Erasmus+ program.

Iskazani stavovi su stavovi Udruge roditelja Korak po korak i ni na koji način ne izražavaju stavove i mišljenje Europske komisije.