U srijedu 29. travnja 2020.godine od 11 do 13 sati, a u sklopu projekta Uključene zajednice financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, organizirali smo webinar o digitalnim alatima potrebnima za digitalno oglašavanje. Webinar su održali Luka Justinijanović Alen Anđelić iz tvrtke Macchiato Kolektiv. Predavači su kombiniranjem platformi Zoom i Youtube osigurali  da webinar bude interaktivan te su po završetku webinara odgovarali na sva pitanja postavljena od strane sudionika.

Svrha webinara je pripremiti sudionike projekta, organizacije civilnog društva koje pružaju psihosocijalne usluge, za provedbu manjih digitalnih kampanja koje će provesti u svojim lokalnim zajednicama Zagreba, Zadra, Varaždina i Osijeka u okviru projekta Uključene zajednice. Kroz webinar je 25 sudionika dobilo znanje i informacije o tome kako promovirati aktivnosti, usluge svojih udruga, ali i općenito kako podići vidljivost udruge. Time će se povećati razina vidljivosti projekta i podignuti razina svijesti javnosti o problematici područja postpenalnog prihvata i aktivnosti koje udruge pružaju. Prije volonterskih akcija koje se planiraju provesti tijekom ljeta, digitalnom kampanjom će biti važno lokalnim zajednicama približiti teme/poteškoće korisničke skupine bivših zatvorenika i/ili članova njihovih obitelji.