Udruga roditelja “Korak po korak“ primila je donaciju Konzuma u iznosu od 204.580 kuna za otvaranje savjetovališta za djecu i roditelje  #BullyFreeZona.

Donacija je prikupljena zahvaljujući rasprodaji ukupne količine plišane Rajčice Rajke, pridružene članice Zdravoljubaca koja ne može pravilno izgovoriti slovo r, a s ciljem osvještavanja o problemu međuvršnjačkog nasilja.

Savjetovalište #BullyFreeZona obuhvatit će radionice za roditelje s ciljem osnaživanja za odgovorno roditeljstvo, nenasilan odgoj te prepoznavanje situacija u kojima je smanjena sigurnost djece. U sklopu savjetovališta održavat će se i radionice za djecu s ciljem prevencije i prepoznavanja vršnjačkog nasilja, poticanja nenasilne komunikacije, asertivnosti i jačanja samopouzdanja. Roditeljima i djeci bit će omogućena i individualna psihološka savjetovanja vezano uz sigurnost i dobrobit djece, pozitivno roditeljstvo, prepoznavanje znakova zlostavljanja djece te postupanje u slučajevima vršnjačkog nasilja.

Hvala svim kupcima koji nisu odoljeli šarmu Rajčice Rajke te Konzumu koji je u nama prepoznao partnera i odlučio podržati naš rad usmjeren na dobrobit djece i roditelja.