Udruga roditelja "Korak po korak" partner je Konzumu u kampanji Zdravoljupci 2.

Naš Zdravoljubac je Rajčica Rajka koja predstavlja one najranjivije u našem društvu i time nas želi osvijestiti o problemu međuvršnjačkog nasilja, ali i toleranciji te prihvaćanju različitosti među djecom i mladima. 

 Od svake kupljene Rajčice Rajke Konzum će donirati 5 kuna za razvoj Centra za roditelje i djecu pod nazivom #BullyFreeZona.

Centar se otvara s ciljem prevencije nasilja među djecom i mladima.

 

#BullyFreeZona – centar za djecu i roditelje provodit će aktivnosti s ciljem osnaživanja za odgovorno i pozitivno roditeljstvo, nenasilan odgoj te prepoznavanje situacija u kojima je smanjena sigurnost djece.

U centru će se provoditi radionice te individualna psihološka savjetovanja za djecu i roditelje s ciljem prevencije i prepoznavanja međuvršnjačkog nasilja te poticanja asertivne komunikacije i jačanja samopouzdanja djece.

 

Rajčica Rajka posebna je i po tome što se ne može kupiti sakupljanjem naljepnica kao što je uobičajeno za kupnju bilo kojeg drugog Zdravoljupca, već je u ograničenim količinama dostupna u Konzumovim prodavaonicama do 10. studenog ili do isteka zaliha po cijeni od 50 kuna.

 

Hvala Konzumu što brine o djeci, što je prepoznao naš rad i podržao otvaranje centra. 

 

Podržite Rajčicu Rajku i #BullyFreeZonu, osvrnite se oko sebe i prihvatite one koji su drugačiji od vas.

 

Pošaljimo poruke tolerancije djeci, naučimo ih pozitivnim vrijednostima i prihvaćanju. Nek budu #jaki #sigurni i #slobodni.