Od subote, 25.03.2017., zahvaljujući održana dva dvodnevna seminara (jedan u Garešnici, jedan u Virovitici) CAP program prisutan je  u svim županijama na području Hrvatske. Na području države vjerojatno postoji malo programa koji su toliko rašireni, a sigurno još manje programa prevencije nasilja nad i među djecom.

Ova dva seminara sufinancirani su sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Provedeni su u suradnji s partnerima na projektu, Gradom Garešnica te Osnovnom školom Garešnica i Gradom Virovitica te Osnovnom školom Vladimira Nazora, Virovitica. Od srca se zahvaljujemo partnerima na suradnji i pomoći te vjerujemo da je ovo tek početak uspješne suradnje u zaštiti djece od svih oblika nasilja.

Seminar u Virovitici okupio je 33 polaznica i polaznika, a u Garešnici 41. Sudionici/ce su prepoznali CAP program kao visoko kvalitetan te procijenili kvalitetu seminara vrlo visokom. Trenerice u Virovitici su bile dugogodišnje trenerice, Tanja Tuhtan Maras i Vesna Žilić, a u Garešnici Sanja Brajković i Dijana Toljanić.

Udruga roditelja "Korak po korak" ovim putem se zahvaljuje svim uključenima, a posebno našim novim članovima i članicama velike i vrijedne CAP mreže.