Od 2009. godine, CAP program verificiran je od strane Agencije za odgoj i obrazovanje i nadležnog ministarstva - tadašnjeg Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Kao i svake godine, i ove godine smo podnijeli zahtjev za produljenjem verifikacije. Uz to, ove godine podnijeli smo zahtjev da se dodatno verificira i verzija programa za djecu s teškoćama.

Ovim putem drago nam je da možemo objaviti da je u skladu s pozitivnim stručnim mišljenjem Agencije za odgoj i obrazovanje u Zagrebu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja suglasno s provedbom CAP programa - prevencije zlostavljanja djece u četiri varijante:

• CAP za djecu s intelektualnim teškoćama,
  • Predškolski CAP
  • Osnovni CAP,
  • Teen CAP.

Ponosno izdvajamo dio u tekstu gdje se navodi: "Nadamo se da će učenici, roditelji i svi ostali sudionici ovog programa prepoznati njegovu vrijednost te aktivno sudjelujući u njemu utjecati na njegovu uspješnost."

Ovom prilikom željeli bismo se zahvaliti svim CAP pomagačicama i pomagačima, djeci, roditeljima/skrbnicima, ali i ravnateljima i ravnateljicama, našim donatorima te lokalnim samoupravama i županijama što su kroz 16 godina, koliko je CAP prisutan u Hrvatskoj, dali svoju podršku provedbi CAP programa te vjerujemo da ćemo ovom potvrdom od nadležnih institucija doprinijeti da se ta provedba još više učvrsti kako bi sva djeca mogla ostvariti svoje pravo da budu SIGURNA, JAKA i SLOBODNA od nasilja.

Verifikaciju možete preuzeti ovdje