CAP slavi 20 godina te vas programski odbor poziva da prijavite svoje radove za 4. Konferenciju CAP pomagača Hrvatske! Prijave su otvorene  do 28. veljače, 2019. godine.

Povratnu informaciju o odluci Programskog odbora o prihvaćanju prijave i uvrštavanju u  program Konferencije sudionici će dobiti do 14. ožujka, 2019

Program 4. CAP Konferencije temelji se na 3. cilju CAP programa - potaknuti obrazovne institucije na sustavan pristup prevenciji zlostavljanja djece.

Slijedom navedenog,  teme radova koje možete prijaviti su sljedeće:

• Istraživanja i analize pojavnosti i prisutnosti nasilja nad i među djecom;
  • Prikaz školskih preventivnih programa temeljenih na procjenama potrebaprikaz dobre prakse. Kroz ovu temu, želimo naučiti jedni od drugih kako škola dolazi i prepoznaje potrebe djece i roditelja te kako se odlučuje ili razvija programe koji odgovaraju na te potrebe;
  • Prikaz provedbe CAP programa u odgojno obrazovnim ustanovama. Ovdje pozivamo vrtiće i škole da prikažu svoje dobre prakse dugogodišnje provedbe CAP programa te na taj način doprinesu obilježavanju velikih 20 godina CAP-a. Posebno bi voljeli vidjeti inovativne formate kao što su video prilozi, slikovnice, prikaz kampanja i lokalnih aktivnosti vezano uz provedbu CAP-a, brošure, letci i dr.
  • Primjeri dobre prakse u suradnji s roditeljima (poseban naglasak na prikaze studije slučaja). Kroz ovu temu, želimo učiti jedni od drugih primjere uspješne suradnje s roditeljima u najboljem interesu djeteta. Posebno će biti istaknuti radovi gdje se na jednom slučaju može pratiti razvoj problema, utvrđeni izazovi te korištene strategije i načini na koji su poteškoće i problemi te izazovi riješeni i savladani.
  • Dječji i učenički radovi (likovni, književni i drugi).

Navedeno ne isključuje mogućnost prijave aktivnosti koje su izvan okvira središnje teme i bave se drugim temama koje su također važne za CAP te prevenciju u zajednici općenito.

Prijaviti se mogu najviše dva rada.

OBLICI SUDJELOVANJA

Usmeno izlaganje

Izlaganje pojedinačnog istraživanja ili teme u trajanju od 10 minuta, nakon kojeg slijedi 5-minutna rasprava. Sažetak koji se prijavljuje treba sadržavati jasno izloženi cilj i/ili probleme istraživanja, metodologiju te glavne rezultate s naznakama njihove interpretacije i glavnih zaključaka. Omjer ovih dijelova sažetka treba biti izbalansiran a stil pisanja jasan i precizan.

Usmeno izlaganje biti će dio tematskih izlaganja na Konferenciji.

Sažetak za prijavu rada – upute:

Nakon naslova u sažetku moraju biti navedeni sljedeći podaci o autoru: ime i prezime, naziv institucije, grad, država i e-mail adresa. Ako rad ima dva ili više autora,  njihova imena navode se onim slijedom kojim bi se trebala pojaviti u programu, a uz ime i prezime svakog koautora navode se i podaci o njemu (tj. institucija, grad, država, e-mail). Na popisu treba posebno naznačiti (a) koautora koji će prezentirati rad i (b) koautora koji je osoba za kontakt. Nakon podataka o autoru/autorima navodi se tekst sažetka (200–400 riječi) i 3–5 ključnih riječi.

Povratnu informaciju o odluci Programskog odbora o (ne)prihvaćanju prijave sudionici će dobiti do 14.03.2019. Sudionici čija je prijava prihvaćena dužni su se pravovremeno registrirati kako bi njihova aktivnost bila uključena u program skupa i knjigu sažetaka. Programski odbor planira i objavu zbornika recenziranih izlaganja, o čemu će aktivni sudionici biti pravovremeno obaviješteni.

Usmeno izlaganje možete prijaviti slanjem popunjenog predloška koji se nalazi ovdje.

Poster izlaganje

Poster izlaganje – Prezentacije različitih tema, koje omogućuju intenzivniju interakciju autora s drugim sudionicima tijekom trajanja poster-sekcije. Dimenzije postera ne smiju prelaziti B1 (707x1000 mm).

U prijavi poster izlaganja, nakon naslova u sažetku moraju biti navedeni sljedeći podaci o autoru: ime i prezime, naziv institucije, grad, država i e-mail adresa. Ako poster ima dva ili više autora, njihova se imena navode onim slijedom kojim bi se trebala pojaviti u programu a uz ime i prezime svakog koautora navode se i podaci o njemu (tj. institucija, grad, država, e-mail). Na popisu treba posebno naznačiti (a) koautora koji će prezentirati rad i (b) koautora koji je osoba za kontakt. Nakon podataka o autoru/autorima navodi se tekst sažetka (200–400 riječi) i 3–5 ključnih riječi.

Predložak postera možete naći ovdje.

Poster izlaganje možete prijaviti slanjem popunjenog predloška koji se nalazi ovdje.

Izložba radova

Prezentacija različitih uradaka koji obrađuju temu prevencije, prijateljstva, solidarnosti i zajedništva u lokalnoj zajednici. Sadržaji mogu biti umjetničke, kulturne, didaktičke, ekološke ili turističke prirode.

Ako uradak ima dva ili više autora, njihova se imena navode onim slijedom kojim bi se trebala pojaviti u programu a uz ime i prezime svakog koautora navode se i podaci o njemu (tj. institucija, grad, država, e-mail).

Na popisu za prijavu treba posebno naznačiti kakav je prostor potreban za izložbu (stol, pano, zid, ploča, hodnik i sl.).

Predložak

Izložbu radova možete prijaviti slanjem popunjenog predloška koji se nalazi ovdje.