Poštovani CAP pomagači,

Osobito mi je zadovoljstvo srdačno Vas pozdraviti  i poželjeti Vam dobrodošlicu u Grad Gospić povodom održavanja 3. Konferencije CAP pomagača u organizaciji Udruge roditelja „Korak po korak“. Čast nam je što je upravo naš Grad odabran kao domaćin za ovaj važan nacionalan susret te se nadamo da ćemo vas ugostiti u što većem broju.

Grad Gospić, kao grad prijatelj djece, prepoznaje važnost rada na sprečavanju svakog oblika nasilja nad djecom i mladima, osobito preventivnog. Svake godine trudimo se dati podršku organizacijama civilnog društva i vrijednom radu koje obavljaju potporom društveno korisnim projektima.

Jedan od njih je i CAP, program s dugom tradicijom na području Grada Gospića, a kojemu smo podršku pokazali i partnerstvom. Ponosni smo što možemo reći da su kroz preventivni CAP program u našem gradu prošle stotine djece i roditelja, a također i mnogo odgojno – obrazovnih djelatnika velikim trudom našeg lokalnog CAP tima. Svakako ćemo nastaviti davati sve od sebe kako bi svako dijete moglo živjeti SIGURNO, JAKO I SLOBODNO!

Vjerujem kako će iskustvo naših lokalnih CAP pomagača i koordinatorica doprinijeti što ugodnijem boravku u Gradu Gospiću, a da će uz njihov predani rad i organizacija ove vrijedne Konferencije Grad Gospić na karti Hrvatske označiti kao važno mjesto gdje prepoznajemo problem nasilja i sustavno radimo na njegovom rješavanju.

Želim vam ugodan boravak i uspješan rad u ime svih građanki i građana Grada Gospića!

S poštovanjem,

Karlo Starčević, gradonačelnik grada Gospića